Špenátový koláč
1 balení listového těsta, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení Špenátu Dione, 200 g zakysané smetany, 200 g strouhaného sýra, 3 vejce, sůl, pepř
Balíček listového těsta rozválejte do kulaté formy a propíchejte. Na rozpáleném oleji zpěníte cibulku, přidáte rozdrcený česnek a špenát, připravený dle návodu na obalu. Směs osolte, opepřete a dejte zchladit. Následně vmícháte zakysanou smetanu, strouhaný sýr a vajíčka. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte asi 25 až 30 minut.
Fusilli se špenátovou omáčkou
1 balení Listového Špenátu Dione, 500 g těstovin (třeba fusilli), 1 stroužek česneku, 250 g mascarpone, 1 citrón, 30 g parmazánu, 50 g piniových jadýrek, sůl, pepř, další parmazán na posypání
Listový špenát a těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Polovinu špenátu rozmixujte se stroužkem česneku, mascarpone, šťávou z 1 citrónu a s 30 g parmazánu na hladkou omáčku. Do těstovin vmíchejte omáčku, lehce opražená piniová jadýrka, zbývající špenát a vše osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte posypané parmazánem.
Těstoviny s kuřecím masem
1 balení Listového špenátu Dione, 500 g těstovin, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 250 g kuřecích prsou, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 250 g smetany, 100 g strouhaného sýra
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Během toho dejte na předehřátou pánev orestovat na malém množství oleje na kostičky nakrájenou cibuli a malé kousky omytého kuřecího masa. Po orestování masa přidejte rozmrazené porce listového špenátu, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte prohřát. Směs zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Scezené a propláchnuté těstoviny dejte na vyhřátý talíř a přelijte připravenou směsí. Na závěr můžete posypat nastrouhaným sýrem.
Připravila: -red-, foto: Dione