Vychutnejte si domácí okurkově-limetkovou limonádu s čerstvou mátou. V letním vedru vás spolehlivě osvěží.
OKURKOVĚ-LIMETKOVÁ LIMONÁDA S ČERSTVOU MÁTOU
15 minut příprava + 1 hodina chlazení • 4 osoby • lehké okurka,
1 minerálka nebo sodovka nebo voda, 1,5 l i vícetřtinový cukr, na dochucení limetka, minimálně 1 ks čerstvá máta, hrst čerstvě natrhaných lístků máty
Okurku nakrájejte na tenké plátky a dejte do džbánu. Přidejte k ní třtinový cukr (podle vlastní chuti) a šťávu z jedné (klidně i více) limetky a lístky čerstvé máty.
Vše zalijte minerálkou nebo sodovkou, nebo vodou z vodovodu (nebo půl na půl). Nápoj dejte zchladit do lednice.
Limonáda je ideální i jako osvěžení na párty či k letnímu obědu.
Foto: Isifa/Shutterstock