Vaření

TIP PRO HORKÉ LETNÍ DNY: Domácí okurkově-limetková limonáda

Vychutnejte si domácí okurkově-limetkovou limonádu s čerstvou mátou. V letním vedru vás spolehlivě osvěží.

Vychutnejte si domácí okurkově-limetkovou limonádu s čerstvou mátou. V letním vedru vás spolehlivě osvěží.

OKURKOVĚ-LIMETKOVÁ LIMONÁDA S ČERSTVOU MÁTOU

15 minut příprava + 1 hodina chlazení • 4 osoby • lehké okurka,

1 minerálka nebo sodovka nebo voda, 1,5 l i vícetřtinový cukr, na dochucení limetka, minimálně 1 ks čerstvá máta, hrst čerstvě natrhaných lístků máty

Okurku nakrájejte na tenké plátky a dejte do džbánu. Přidejte k ní třtinový cukr (podle vlastní chuti) a šťávu z jedné (klidně i více) limetky a lístky čerstvé máty.

Vše zalijte minerálkou nebo sodovkou, nebo vodou z vodovodu (nebo půl na půl). Nápoj dejte zchladit do lednice.

Limonáda je ideální i jako osvěžení na párty či k letnímu obědu.

Foto: Isifa/Shutterstock