Budete potřebovat
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 150 g dýně najemno nastrouhané (máslová nebo hokkaido)
- 50 g másla
- vejce
- 70 g třtinového cukru
- 70 g špaldové celozrnné mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- meruňkový džem
- čokoláda
Oddělíme žloutky od bílků a vymícháme je s cukrem a máslem. Přidáme najemno nastrouhanou dýni, mleté ořechy, sůl a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh.
Těsto vylijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy s průměrem 18–20 cm. Pečeme 45–50 min. v troubě vyhřáté na 175 °C. Vychladlý dort potřeme meruňkovým džemem a polijeme čokoládou.
Text: redakce
Foto: iStock
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů