Opravdová lahůdka, na které je jednoduché vytvořit si závislost.
Na jahodový cheesecake budete potřebovat:
Korpus:
- umleté měkké datle
- nahrubo nasekané mandle
- citrónová šťáva
- mletá skořice
[related_post]
Krémová vrstva:
- kešu ořechy, 400 g
- vanilkový lusk
- jahody, 200–300 g
- med nebo jiné sladidlo, cca 150 g
- kokosového olej, 180 g
- podle chuti skořice
- hustý RAW kokosový jogurt 100 g
Postup
Korpus: Na dno dortové formy klademe tenčí vrstvu základu korpusu. Tvoří ho umleté měkké datle a nahrubo nasekané mandle. Většinou funguje poměr 1:1. Odměřovat můžeme např. hrnkem. Pro pikantnější chuť přidáme trochu citrónové šťávy a mleté skořice. Hmotu promícháme v misce a poté, co se spojí, ji namačkáme do dortové formy. Poté dáme do lednice nebo do mrazáku.
Krémovou vrstvu: Všechny ingredience na výkonném mixéru rozmixujeme na hladký krém. Poměr všech ingrediencí si můžete upravit podle chuti, medu může být méně, stejně tak i ovoce. Krém by neměl být příliš tekutý. Hladkou hmotu nalijeme na korpus a dáme na dvě hodinky do mrazáku, pak je nejlepší nechat přes noc v lednici. Nakonec nazdobíme pořádnou vrstvou čerstvých jahod a hned podáváme.
Text: Daniela Dušková
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů