Při hnětení tohoto těsta je zcela zásadní fáze, kdy se těsto tzv. namlátí. Znamená to s ním doslova praštit o stůl s co největší silou. Všechny ingredience se díky těmto úderům promíchají daleko intenzivněji, než při běžném hnětení rukama. Z namláceného těsta udělejte kruh, ten si dejte kolem zápěstí a chvilku s ním důkladně točte; těsto se tím provzdušní. Poté se těsto opět chvilku hněte, než se nakonec nechá zhruba patnáct minut odpočinout.
Na náplň je potřeba – obecně vzato – maso, zelenina a pojítko. Petr Jachnin použil nadrobno nasekanou jelení klobásu, nepálivou čerstvou papriku a nastrouhaný sýr. Vše promíchejte a než začnete nádivku balit do těsta, zmáčkněte ji v hrsti. Vařte v osolené vodě s trochou oleje zhruba 15 až 20 minut (dle velikosti taštiček).
Připravila: Ivana Hudcová, foto: Štěpán Luťanský