Vaření

BBQ kuchařka dodá šmrnc Vašemu grilování

18. června 2014 vychází knižní novinka pod názvem „BBQ kuchařka“

BBQ kuchařka je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých najdete recepty na vše od masa přes ryby k zelenině, a to včetně receptů na grilování velkých kusů masa s dlouhou a pomalou přípravou, ale i na „rychlopalné grilovačky“, „boží“ přílohy, chuťovky, dipy, salsy a marinády. BBQ kuchařka navíc obsahuje celou škálu užitečných tipů a technik pro práci s grilem, takže vaše grilování už nikdy nebude stejné.

BBQ kuchařka je knihou z produkce “Jamie Oliver’s FOOD Tube”, což je komunitní kanál Jamie Olivera na YouTube, který má více než 400 000 předplatitelů. Pod značkou produkce “Jamie Oliver’s Food Tube” budou v budoucnu vydávány i další praktické, cenově dostupné a uživatelsky příjemné kuchařky s lahodnými recepty inspirované neuvěřitelnými kuchaři a všemi, kdo umí a jsou spojení s kanálem FOOD Tube. Jamie Oliver pro každou knížku připravil předmluvu, ve které v krátkosti představuje jejího autora a knihu samotnou.

Autorem BBQ kuchařky je Christian Stevenson, americký DJ a skvělý BBQ kuchař z hlubokého amerického Jihu, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí. Rád vymýšlí vlastní slova, takže po přečtení BBQ kuchařky si taky obohatíte slovník o pár novotvarů tohohle šílence. Christian Stevenson je mužem mnoha talentů a je také, mimo jiné, gastro sloupkařem pro magazín FHM. Za svůj pořad RAD na Kanálu 5 v UK získal ocenění (Britské akademie filmového a televizního umění) BAFTA. Má za sebou úspěšnou kariéru v rádiu, videohrách i ve filmech a jeho fantastická jídelní dodávka v Brightonu byla roku 2013 zvolena „Nejlepší BBQ boudou“.

Díky receptům v této knize, senzačním a vtipným videím na FOOD Tube a hlavně díky nadšení DJ BBQ, který do téhle knihy vložil duši i tělo, nebude vaše grilování už nikdy stejné“ – Jamie Oliver.

Překladu českého vydání se ujala zkušená autorka kuchařek a novinářka píšící o jídle Jitka Rákosníková.
BBQ – kuchařka vychází v 18. června 2014 v prvním českém vydání. Kniha má 128 stran a obsahuje  50  receptů  s  barevnými  fotografiemi pořízenými vynikajícím fotografem Davidem Loftusem. Doporučená cena knihy je 267 Kč vč. DPH a k dostání bude zejména v knihkupectvích a na internetu.