Obtížnost – střední
Porce – 4 – 6
Čas – 40 minut
Suroviny
- Brambory moučné 600g
- Hrubá mouka 300g
- Vejce 2ks
- Bramborový škrob 1 lžíce
- Sůl 1 lžička
Postup
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme škrob, sůl, vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučněném stole vyválíme tenký dlouhý váleček, který rozdělíme na dílky a připravíme krátké válečky (šišky)
Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8-10 minut.
Po vyjmutí z vody můžeme ihned podávat.
Tipy
Šišky můžeme před podávání obalit v na sucho a do zlatova opražené strouhance. Jsou krásně voňavé.
Šišky, které jsme nespotřebovali hned, je dobré promastit olejem nebo sádlem, aby se nám neslepily. Takto připravené je můžeme i zamrazit.
Těsto na šišky by nemělo být ani tuhé ani řídké, proto přidávejte mouku postupně a pracujte rychle, protože těsto má tendenci řídnout.
Může se hodit
PASTA | LTSS2417 HRNEC NA TĚSTOVINY
PASTA | LT1067 HRNEC NA TĚSTOVINY
ERGO | LT2374 NYLONOVÁ PĚNOVAČKA
GUSTO | LT7010 SADA KOŘENEK 12 DÍLŮ
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.