- těstoviny orecchiete, 350 g
- máslo, 30 g
- česnek, 1 rozdrcený stroužek
- chilli paprička, nasekaná, 1 ks
- pórek, jemně nakrájený, 1/2
- hrášek, 2 šálky
- máta, nasekaná, 1 hrst
- strouhaný parmezán, 1 šálek
- olivový olej
- pepř černý, mletý, podle chuti
- sůl
- bazalka na ozdobu
Uvařte těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente.
Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a máslo, Přidejte česnek, chilli a pórek a smažte do měkka.
Přidejte hrášek, osolte, okořeňte, podlijte decilitrem vody a vařte, dokud nebude hrášek měkký – asi 8 minut.
Oddělte 2 lžíce směsi s hráškem a zbytek spolu s mátou a sýrem rozmixujte na kaši.
Přidejte s odloženým hráškem do těstovin a promíchejte. Ozdobte bazalkou.
Text: redakce :: Foto: isifa/Shutterstock