Obtížnost – nízká
Porce – 4
Čas – 30 minut
Suroviny
- Čočka červená, 400 g
- Olivový olej, 50 ml
- Cuketa, 100 g
- Mrkev, 150 g
- Brokolice, 150 g (čerstvé nebo mražené)
- Hrášek, 100 g
- Drcená rajčata, 100 g
- Cibule červená, 100 g
- Česnek, 50 g
- Kokosové mléko, 150 ml
- Sůl, pepř
- Koriandr
Kari pasta
šťáva z jednoho citronu, lžíce mletého koriandru, lžíce kurkumy, lžíce mleté sladké papriky, lžíce mleté pálivé papriky (vše smíchat dohromady)
Postup
Na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, na proužky nakrájenou mrkev a cuketu a restujeme asi tak 2 minuty. Poté zarestujeme kari pastu, přidáme propláchnutou červenou čočku, rajčata z plechovky a podlijeme trochou vody. Vaříme do změknutí čočky. Přidáme uvařenou brokolici, hrášek a zjemníme kokosovým mlékem. Nakonec dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem. Podáváváme s vařenou rýží nebo pečivem.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
Tipy
Kari pastu přidáváme dle chuti a ostrosti.
Červenou kari pastu můžeme pro zjednodušení koupit i v obchodě.
Do směsi můžeme přidat i povařený květák nebo nakrájenou papriku.
Může se hodit
BAMBOO | LT2061KRÁJECÍ DESKA S OSTŘIČEM NA NOŽE
CARMEN | LT5001SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ
DINE | LT9002SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ ČTVERCOVÝCH
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.