Voňavé, šťavnaté maso a křupavý moučník zvládnete i mimo svou moderně vybavenou domácnost. Jak? ETA má řešení, které vám umožní v malých bytových prostorách, na chalupě nebo na dovolené péct pohodlně bez toho, že by se vám zvýšila spotřeba elektrické energie a hlavně stačí vám jeden spotřebič.
Pečenka, malá elektrická přenosná trouba, je nenáročná na prostor a zajistí kvalitní přípravu potravin. Jídla v ní připravená neztrácejí chuť, vodu a maso nevysychá. Vyzkoušejte rozdíl mezi pečeným kuřetem v troubě nebo v Pečence. Jedná se o moderní kvalitní produkt, který zachovává přednosti, které uměly ocenit generace našich babiček i maminek.
A jak charakterizuje dnešní vývoj malé pečící elektrické trouby Zdenek Veverka, designer značky ETA?
Pamatuji si, že jsme měli na chalupě podobnou pečící mísu. Samozřejmě s elegantní patinou. Nádoba byla poměrně objemná, vešlo se do ní celé kuře. Při pečení příjemně provoněla celou místnost. Na druhou stranu jsem měl vždy trochu obavy s ní manipulovat. Rozpálené víko budilo respekt, a proto bylo nutné mít připravenou podložku kam víko po odklopení položit. Neméně nebezpečné se mi zdálo připojení kabelu.
Tyto momenty se mi automaticky vybavily, když jsem začínal na projektu ETA Pečenka pracovat. Kromě zadaných parametrů jsem chtěl, aby nová pečenka netrpěla tím, co se mi nelíbilo na té, co jsem znal. Záměrem tedy bylo vytvořit spotřebič, kde uživatel nebude mít obavy, že se při manipulaci stane nějaká nehoda. Tomu odpovídá tvar spodní plastové vany, do které se vloží pečící nádoba. Tím se zamezí kontaktu s horkou nádobou.
Design víka byl navržen tak, aby manipulace s ním byla bezpečná, a aby se minimalizovala možnost popálení. Vychází z požadavku pevné konstrukce, která umožní jednoznačnou manipulaci a pocit bezpečí. Téměř od začátku bylo pracováno i s barevností jednotlivých dílů. Nakonec byla vybrána neutrální kombinace, která funguje v každé kuchyni.