Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 60 minut
Suroviny
- Kachní prsa 800g
- Olivový olej 50ml
- Tmavé pivo 200ml
- Med 100g
- Tymián 50g(10snítků)
- Zázvor 30g
- Dýně 800g
- Limetka 1ks
- Sůl, pepř
Postup
Kachní prsa zlehka nařízneme přes kůži do kříže. Osolíme a opepříme. Smícháme pivo s medem a s nastrouhaným zázvorem a takto připravenou marinádou zalijeme kachní prsa a necháme hodinu marinovat. Na pánvi rozpálíme olej, prsa osolíme a opepříme a opečeme je z obou stran hezky do zlatova, nejprve klademe prsa kůží dolů. Takto opečená prsa vložíme do trouby a dopečeme na 180°C cca 15-20 minut. Prsa po vyjmutí z trouby ještě necháme asi 5 minut odpočinout. Kachní prsa je dobré podávat medium, jsou šťavnatější.
Zbylou marinádu necháme svařit na pánvi a podléváme s ní hotová kachní prsa.
Dýni opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Můžeme dýni krájet i se slupkou. Osolíme, opepříme, pokapeme medem, olejem a šťávou z limetky. Přidáme pár snítků tymiánu a upečeme v troubě do měkka.
Tipy
Podáváme upečenou dýni s kachními prsy a přelité svařenou marinádou.
Doba pečení prsou v troubě záleží na velikosti prsou. Jestliže jsou menší, stačí 5-10 minut.
Kachní prsa necháváme po vyjmutí odpočinout, pro to aby absorbovala veškerou šťávu, která je uvnitř.
Může se hodit
WALNUT | LT2062 SADA STEAKOVÝCH PŘÍBORŮ 8KS
DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH
CLASIC | LT7036 MLÝNEK NA KOŘENÍ
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.