Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 90 minut
Suroviny
- Kachní stehna 1000g
- Zázvor 100g
- Jablka 500g
- Cukr 150g
- Bílé víno 200ml
- Sůl, pepř
Postup
Kachní stehna osolíme, opepříme a důkladně potřeme nastrouhaným zázvorem. Vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi tak hodinu. Zhruba po půl hodině pečení přidáme ke stehnům oloupaná, vyjadřincovaná a na větší kostky nakrájená jablka. Společně dopečeme do měkka. Upečená stehna vyjmeme, a jablka na plechu posypeme cukrem a necháme v troubě ještě zkaramelizovat. Poté zastříkneme vínem a necháme odvařit. Podle chuti ještě šťávu osolíme a opepříme.
Tipy
Při servírování vložíme jablka na talíř, na jablka položíme kachní stehno a stehno polijeme výpekem z jablek, vína a kachních stehen.
Ideální přílohou jsou bramborové šišky, obalené ve strouhance.
Může se hodit
AROMA | HL0803PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ
MARBLE | LT1155PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ
MARBLE | LT3085PEKÁČ NA PEČENÍ
ROCK | LT1156PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.