- 50 minut + 24 hodin na odležení těsta :: snadné
- hladká mouka, 600 g
- moučkový cukr, 300 g
- med, 200 g
- máslo nebo tuk, 150 g
- vejce, 3 ks
- jedlá soda, malá lžička
- mletá skořice, 3 lžičky
- tlučený hřebíček, 1 čajové lžičky
- citronová kůra
- kakao, 2 lžíce
- mouka na vál a vejce na potření
Prosátou mouku smíchejte s cukrem, kořením, jedlou sodou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Postupně přidávejte tekutý med, změklé máslo a vejce. Vše promíchejte.
Vzniklé těsto vyklopte na vál a pečlivě propracujte – musí být vláčné. Poté těsto zabalte do mikrotenové folie a uložte odpočinout do chladna (nejlépe na 24 hodin).
Další den těsto vyválejte na plát vysoký asi 3 mm a vykrájejte z něj různé tvary. Přeložte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a dejte do předem vyhřáté trouby a upečte.
Připravila redakce RPN :: Foto:Isifa/Shutterstock