Vaření

Křupavá ředkvička se smetanou

Není to pomazánka, není to ani salát, ale je to chutné… Když si k tomu dáte čerstvý žitný kváskový chléb, připravíte své rodině vynikající a zdravou svačinu!

redkvicka

10 minut • 4 osoby

Potřebujeme

  • ředkvička, 600 g
  • lahůdková smetana 10% (nebo kvalitní ovčí jogurt), 120 g
  • čerstvá petrželová nať nebo pažitka
  • sůl

Máte-li intoleranci na kravské mléko, místo smetany použijte ovčí nebo kozí jogurt.

Postup

Omytou, očištěnou ředkvičku najemno nastrouhejte, osolte a nechejte 5 minut v chladu. Přidejte lahůdkovou smetanu, petrželovou nať nebo pažitku a podávejte.

Výživové hodnoty na 1 porci: kcal: 56.5, bílkoviny: 2.5 g, scharidy: 5.7 g, tuky: 3 g

Připravila: redakce :: Foto: isifa/Shutterstock