Recept:
50 minut ¦ 2 osoby ¦ středně těžké
- olivový olej, 2 lžíce
- vařené nové brambory, 400 g
- vejce, 4 ks
- jarní cibulka, 4 ks
- kopr, 1 svazek
- sůl, mletý černý pepř
- čedar, 25 g
V menší pánvi s nepřilnavým dnem a odnímatelnou rukojetí rozehřejeme olej, přidáme brambory nakrájené na plátky a přibližně 8 minut je zlehka opékáme dozlatova.
V míse vyšleháme vejce, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekaný kopr. Osolíme a opepříme a směsí zalijeme brambory na pánvi, rychle promícháme, aby se vaječná směs dostala mezi všechny brambory, ztlumíme plamen a zasypeme strouhaným sýrem.
Když vajíčka začnou tuhnout, dáme pod rozpálený gril a frittatu necháme zapéci dozlatova.
Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock