Vaření

Lehká večeře: FRITTATA S JARNÍ CIBULKOU

Lehký a snadný recept na rychlou večeři se hodí vždy…

Recept:

50 minut  ¦  2 osoby ¦ středně těžké

  • olivový olej, 2 lžíce
  • vařené nové brambory, 400 g
  • vejce, 4 ks
  • jarní cibulka, 4 ks
  • kopr, 1 svazek
  • sůl, mletý černý pepř
  • čedar, 25 g

V menší pánvi s nepřilnavým dnem a odnímatelnou rukojetí rozehřejeme olej, přidáme brambory nakrájené na plátky a přibližně 8 minut je zlehka opékáme dozlatova.

V míse vyšleháme vejce, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekaný kopr. Osolíme a opepříme a směsí zalijeme brambory na pánvi, rychle promícháme, aby se vaječná směs dostala mezi všechny brambory, ztlumíme plamen a zasypeme strouhaným sýrem.

Když vajíčka začnou tuhnout, dáme pod rozpálený gril a frittatu necháme zapéci dozlatova.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock