Obtížnost – nízká
Porce – 4 – 6
Čas – 60 minut
Suroviny
- Cukr krystal 250g
- Polohrubá mouka 400g
- Olej 250ml
- Prášek do pečiva 1ks
- Vanilkový cukr 1ks
- Vejce 2ks
- Margotka 2ks
- Smetana 250ml
- Rum 50ml
Poleva
- Máslo 150g
- Cukr moučka 150g
- Rum 40ml
- Kakao 50g
- Kokos na posypání
Postup
Čokolády Margotky nastrouháme na struhadle na jemno. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou Margotku. Přidáme vejce, olej, smetanu a rum a vše důkladně promícháme. Takto hotovou směs nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 30 minut. Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.
Na polevu vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Takto připravenou polevou potřeme vychladlou buchtu a na závěr posypeme strouhaným kokosem.
Tipy
Před podáním dozdobíme dle libosti.
Takto připravenou buchtu necháme ještě ztuhnout asi hodinu v ledničce.
Může se hodit
MARBLE | LT3085PEKÁČ NA PEČENÍ
MARBLE | LT3086PLECH NA PEČENÍ
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.