Vaření

MEDVĚDÍ MÁSLO

Přinášíme Vám jeden ze ZAJÍMAVÝCH RECEPTŮ pro obohacení běžného jídelníčku. Příprava NEZABERE VÍCE NEŽ ČTVRT HODINY.

KONTROLNÍ SEZNAM

medvědí česnek 80 g nebo svazek čerstvých listů

obyčejné máslo 250 g

šťáva z limetky 1 limety (limetku můžete nahradit i citronem)

koření podle chuti

chilli podle chuti

mořská sůl podle chuti

 

PŘÍPRAVA

Kostku másla necháme změknout. Listy medvědího česneku pořádně umyjeme, rozprostřeme je na utěrku a necháme je uschnout. Následně je pokrájíme na drobno, téměř na kaši. Medvědí česnek smícháme se šťávou z limetky, přidáme podle chuti další ingredience – koření, chilli a sůl. Máslo vymícháme do pěny a přidáme do něho všechny ingredience. Směs pořádně promícháme a vložíme d chladničky ztuhnout.

TIP: Stejným způsobem umíte připravit máslo z různých bylinek, které vám právě narostly v zahradě.

Text: Lucia Pristachová Ho-Chí

Foto: Thinkstock