KONTROLNÍ SEZNAM
medvědí česnek 80 g nebo svazek čerstvých listů
obyčejné máslo 250 g
šťáva z limetky 1 limety (limetku můžete nahradit i citronem)
koření podle chuti
chilli podle chuti
mořská sůl podle chuti
PŘÍPRAVA
Kostku másla necháme změknout. Listy medvědího česneku pořádně umyjeme, rozprostřeme je na utěrku a necháme je uschnout. Následně je pokrájíme na drobno, téměř na kaši. Medvědí česnek smícháme se šťávou z limetky, přidáme podle chuti další ingredience – koření, chilli a sůl. Máslo vymícháme do pěny a přidáme do něho všechny ingredience. Směs pořádně promícháme a vložíme d chladničky ztuhnout.
TIP: Stejným způsobem umíte připravit máslo z různých bylinek, které vám právě narostly v zahradě.
Text: Lucia Pristachová Ho-Chí
Foto: Thinkstock