Obtížnost – nízká
Porce – 6
Čas – 60 minut
Suroviny
- Mrkev 500g
- Cibule 100g
- Zázvor 10g
- Limetka 1ks
- Máslo 30g
- Cukr 20g
- Avokádo 200g
- Koriandr 1svazek
- Smetana 100ml
- Zeleninový vývar 800ml
- Sůl, pepř dle chuti
Postup
Cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou karotku nakrájíme na kostky. Cibuli a zázvor orestujeme společně s kůrou z jedné limetky na másle, přidáme mrkev, lehce orestujeme a zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z limetky a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu, popřípadě osolíme a opepříme.
Avokádo oloupeme a odstraníme pecku. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme nasekaný koriandr, osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou.
Tipy
Při podávání nalijeme horkou polévku do talíře a navrch dáme lžičku avokádové směsi.
Polévku můžeme při podávání ještě posypat nasekaným koriandrem.
Jestliže chceme polévku pikantnější, přidáme k avokádu nasekanou jednu chilli papričku.
Může se hodit
PRESTIGE | LTSS1695 HRNEC S POKLICÍ
PRESTIGE | LTSS1810 HRNEC S POKLICÍ
PRESTIGE | LTSS2011 HRNEC S POKLICÍ
PRESTIGE | LTSS2212 HRNEC S POKLICÍ
CARMEN | LT5001 SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ
DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.