Potřebujete opět buď vyválené těsto lískové anebo koláčové (to lze rovněž koupit, jen je potřeba ho péci déle na nižší teplotu než lískové).
Na vykrojený obdélník těsta dáte (třeba) vrchovatou lžičku meruňkové marmelády a na to vrchovatou lžičku meruněk pokrájených nadrobno. Zabalíte stylem „na tři facky“: nejprve přeložíte první roh přes náplň a prstem přimáčknete. Postupně pak přeložíte zbývající rohy tak, aby byla náplň důkladně zabalená. Druhou náplň tvoří marmeláda a maliny, třetí je bez marmelády, ale se dvěma druhy ovoce – s malinami (jakoby je natrhneme) a meru%nkami nadrobno.
Čtvrtý druh vznikl kombinací malin a kuliček drobného bezpeckového hroznového vína (ty necháme vcelku). Na další náplně pak už jistě přijdete sami… Pečte potřené rozšlehaným vajíčkem na pečicím papíru.
Připravila: Ivana Hudcová, foto: Štěpán Luťanský; vydáno v RPN 9/2013