Vaření

Plavková sezóna se středomořskou dietou

Chcete se letos v létě cítit dobře a fit zároveň? Je nejvyšší čas být v jídle vybíraví. Naše jídelníčky zdobí zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Inspirujte se u dávných Řeků, kteří již v antických dobách věděli, jak si zdravě pochutnat.

Někteří odborníci považují „středomořskou kuchyni“ – bohatou na rostlinné potraviny a mononenasycené tuky – za jednu z nejzdravějších na světě. Mimo to může s umírněnými porcemi fungovat jako výborná redukční dieta. Správný panenský olivový olej má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí na marinování masa a ochucování zeleniny a salátů.

Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma, tím je unikátní Minerva Extra panenský olivový olej. Kyselost je běžně mezi 0,1 % až 0,6 % a splňuje tedy zákonný limit, který je 0,8 %. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování.

Pokud chcete jíst zdravěji a zároveň potěšit své chuťové pohárky, sáhněte po olivovém oleji Minerva Classic, který se hodí do vařených pokrmů. Je to mix extra panenského a rafinovaného oleje a pokrmům dodá potřebnou lehkost.

Velice unikátním olejem je Minerva Kalamata, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Olej z těchto oliv má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

I ty nejnáročnější spotřebitele potěší Minerva Bio extra panenský olivový olej. Je vyráběný v souladu regulí pro organické BIO výrobky – od pěstování oliv až po zpracování. Díky příjemnému aroma, nezaměnitelné chuti a vůni čerstvých oliv promění pokrmy v delikatesu. Navíc se hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně.

Více informací naleznete zde.