Obtížnost – nízká
Porce – 4
Čas – 70 minut
Suroviny
- Pohanka, 200 g
- Cibule, 100 g
- Mrkev, 100 g
- Celer, 50 g
- Vejce, 1 ks
- Olej, 50 ml
- Majoránka, dle chuti
- Česnek, 2 stroužky
- Sůl, pepř, dle chuti
- Máslo na vymazání formy
Postup
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu výrobce. Nakrájenou cibuli restujeme na oleji s nastrouhanou mrkví a celerem do zlatova. Promícháme s uvařenou pohankou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Důkladně promíchanou směs vložíme do máslem vymazané formy a pečeme při 180°C cca 40minut. Poté můžeme sekanou vyklopit a dopéct v troubě na barvu do zlatova.
Tipy
Podáváme na hezkém talíři za tepla i za studena.
Místo másla můžeme vymazat pekáč sádlem.
Jestliže nechceme mít sekanou vyloženě vegetariánskou, přidáme do směsi nakrájenou slaninu nebo uzené maso.
Může se hodit
BAMBOO | LT2059 KRÁJECÍ DESKA S KUCHAŘSKÝM NOŽEM
CARMEN | LT5001 SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ
DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.