Vaření

Připravte si vynikající sýrovou pomazánku za 15 minut

Pomazánky patří mezi jídlo, které se jen tak neomrzí. Příprava vynikající pomazánky vám zabere jen 15 minut a v kombinaci s dobrým pečivem a zeleninou vykouzlíte úžasnou večeři doslova za chvilku.

pomazánka

Vyzkoušejte pomazánku z ušlechtilého hermelínu

Hermelín patří mezi sýry s bílou plísní na povrchu. Vyznačuje se lahodnou jemnou chutí a v České republice se vyrábí jen ve dvou mlékárnách. Chuť hermelínu pomáhá vyniknout ostatním chutím, s kterými ho nakombinujete, proto je ideální k objevování nových chuťových variací. Při jeho přípravě můžete i trochu zaexperimentovat.

Hermelín si velmi dobře rozumí s feferonkami, hroznovým vínem, cibulkou nebo paprikou. Co použijete na ozdobu necháme čistě na vaší preferenci.

Co budete potřebovat na lahodnou hermelínovou pomazánku:

  • 1 ks cibule
  • sůl
  • trochu kari koření
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 balení hermelínu
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • tmavé bagety
  • hroznové víno, feferonky nebo papriky

Pusťte se do receptu:

Pomazánku můžete připravit v mixéru, aby byla jemná. V takovém případě stačí nakrájet suroviny kromě bagety a ingrediencí na ozdobu nahrubo a o zbytek se pak postará mixér. Stranou si připravte nakrájenou tmavou bagetu. Pokud budete zdobit kuličkami hroznového vína, nakrájejte je napůl. Feferonky nebo papriky rozdělte na tenké plátky.

Pokud nemáte mixér nebo preferujete hrubší konzistenci pomazánky, nakrájejte cibuli najemno, hermelín můžete rozmačkat vidličkou a vejce naporcovat kráječem na vajíčka. Přidejte sůl, kari koření, bílý jogurt a majonézu. Vše nechte uležet, připravte si nakrájené bagety a dozdobte podle chuti.

Tip! Podívejte se do akčního letáku Penny, jaké suroviny na pomazánku můžete nakoupit výhodněji.

Zdroj: www.kompasslev.cz