Obtížnost – nízká
Porce – 4
Čas – 30 minut
Suroviny
- Kuřecí prsa, 400 g
- Rýžové nudle, 300 g
- Olej, 100 g
- Pórek, 300 g
- Mrkev, 300 g
- Chilli paprička, 1 ks
- Limetka, 1 ks
- Zázvor, 5 g
- Červená cibule, 150 g
- Česnek, 50 g
- Sójová omáčka, 50 ml
- Rybí omáčka, 20 ml
- Koriandr, 10 g
- Hoisin omáčka, 50 ml
- Mladá cibulka, 100 g
- Solamyl, 50 g
- Koření, 5 vůní
- Sůl
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, posypeme kořením 5 vůní, solamylem a promícháme. Na pánvi si rozpálíme olej a kuřecí maso osmažíme do zlatova. Po usmažení část olejem slijeme a k masu přidáme na nudličky nakrájený pórek, cibuli, mrkev, mladou cibulku a na jemno nakrájený zázvor, chilli papričku a česnek. Společně restujeme asi 2 minuty. Zastříkneme vývarem a přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku, hoisin omáčku a lehce provaříme. Poté přidáme na půl uvařené nebo pár hodin dopředu namočené rýžové nudle (dle návodu na obalu), nasekaný koriandr, pár kapek limetkové šťávy a společně asi dvě minuty povaříme a můžeme podávat. Při podávání ještě lehce posypeme sekaným koriandrem.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
Tipy
Koření 5 vůní je k dostání v obchodě nebo u asijských obchodníků, je to směs mletého koření (skořice, badyán, fenykl, nové koření, hřebíček) hojně používaná v asijské kuchyni
Tato směs koření se někdy doplňuje i zázvorem a kardamomem.
Omáčka Hoisin je čínská omáčka ze sojových bobů, česneku, cukru a koření a je též k dostání u asijských obchodníků.
Může se hodit
WOOD | LT3980NABĚRAČKA NA ŠPAGETY
BAMBOO | LT2060KRÁJECÍ DESKA SE SILIKONOVÝMI KLEŠTĚMI
LEILA | LT5002SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ
DINE | LT9002SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ ČTVERCOVÝCH
Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.
ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.