Potřebujeme:
- těstoviny (dle chuti – penne, špagety)
- olej
- slanina na opékání
- 1 stroužek česneku
- středně velká cibule
- 4-5 polévkových lžic smetany ke šlehání
- cca 300 ml rajčatového protlaku (záleží na množství porcí)
- tvrdý sýr (dle chuti)
- sůl, pepř
Postup:
- Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na malé kousky, promícháme a přidáme na drobno nakrájenou slaninu.
- Když je slanina osmažená přidáme rajčatový protlak a přivedeme ho do varu.
- Přidáme trochu soli a pepře, promícháme a za stálého míchání postupně přidáváme smetanu a opět přivedeme do varu.
- Na závěr přidáme nakrájený tvrdý sýr a za občasného míchání ho necháme roztát.
- V druhém hrnci si uvaříme těstoviny a smícháme je s připravenou omáčkou.
Pro ještě lepší chuť můžeme přidat i trošku nakrájené bazalky a kukuřici.
Text: Veronika Šagátová :: Foto: Isifa/Shutterstock