Cizrnová pomazánka s chilli
4 porce
- 400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky)
- 1 lžíce zeleného hrášku
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce hořčice
- 3 lžíce majonézy
- sůl, pepř
Cizrnu rozmixujeme najemno. Smícháme s majonézou. Česnek utřeme se solí. Dále smícháme s hráškem, nasekanou chilli papričkou a ochutíme pepřem.
Pomazánka z kořenové zeleniny
4 porce
- 70 g mrkve
- 50 g kořene celeru
- 50 g petrželového kořene
- 70 g cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce majonézy
- Sůl, pepř
- nasekaná pažitka
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout. Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.
Tuňáková pomazánka s olivami
4 porce
- 240 g tuňáka z plechovky, bez nálevu
- 70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu
- 3 lžíce majonézy
- sůl, pepř
- kůra z 1 citronu
Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí.
Šunkovo-květáková pomazánka
4 porce
- 200 g šunky
- 200 g uvařeného květáku
- 1 malá červená cibule
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- sůl
Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů
Foto: iStock