Mafiny se špenátem a sýrem feta
Budete potřebovat
- 200 g mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g sýru feta
- 100 ml mléka
- 1 jarní cibulku
- 1 vejce
- sůl, koření

Špenát krátce spaříme v horké vodě a nasekáme na menší kousky. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a koření. Vejce rozšleháme s mlékem a směs vlijeme k mouce. Přidáme posekanou jarní cibulku, špenát a na kostky pokrájený sýr feta. Promícháme tak, aby směs zůstala lehce hrudkovitá. Směsí naplníme papírové košíčky, které vložíme do formy a pečeme při teplotě 180 °C 20–25 minut.
Smoothie s řapíkatým celerem
Budete potřebovat
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 zelené jablko se slupkou
- 5 silnějších koleček okurky se slupkou
- limetkovou šťávu podle chuti
- 1 sklenici vody
- hrst čerstvé máty
- hrst listového špenátu
- zázvor, podle chuti

Celer, okurku a jablko nakrájíme na menší kousky a spolu s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Petrželové nati může být více než špenátu.
Z uvedeného množství připravíme tři až čtyři sklenice nápoje, který můžeme uskladnit do druhého dne v chladničce. Dobře pomáhá i při redukci hmotnosti.
Text: redakce
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů